Inschrijven in een SCHOT-school

Het inschrijven voor een basisschool in Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar gebeurt allemaal via hetzelfde aanmeldingssysteem. Zo voorkomen we wachtrijen aan de schoolpoort. Er is voor elk kind een plaatsje in een school van de gemeente waarvoor jij kiest.

Hieronder vind je meer uitleg. Die staat ook in 2 folders:

Er is ook een filmpje over het digitaal aanmelden: klik hier.

 

Inschrijven voor het lopende schooljaar

Contacteer de school van je keuze of er nog plaats is in de betreffende kleuterklas / leerjaar. Contactgegevens vind je hier.

 

Inschrijven voor volgend schooljaar

 

Wie moet zich aanmelden?

Kinderen geboren in 2021

Is jouw kind geboren in 2021? Dan moet je hem of haar aanmelden door jouw schoolkeuze door te geven, ook wanneer het volgend schooljaar nog niet zal starten.

Andere kinderen

 • Gaat jouw kind nu al ergens naar school en wil jij veranderen vanaf 1 september 2023 of later in het schooljaar? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
 • Is jouw kind geboren vóór 2021 en ging het nog niet naar school? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
 • Gaat jouw kind naar het buitengewoon onderwijs? Daar gelden andere regels. Lees er meer over op www.onderwijs.vlaanderen.be. Ook in Vibo De Ring moet men aanmelden. Meer info vind je op hun website.

 

Aanmelding - en inschrijvingsperiodes

16 januari tot en met 3 februari 2023 - voorrang voor broers en zussen, en kinderen van personeel

Heb je reeds een broer of zus in een bepaalde school of is één van de ouders een personeelslid van die school? Dan kan je rechtstreeks inschrijven in de voorziene periode: van 16 januari tot en met 3 februari 2023. Maak eerst even een afspraak.

28 februari (vanaf 08.00 uur) tot en met 21 maart (tot 18.00 uur) 2023 - aanmelden 

Je kan jouw kind enkel in deze periode aanmelden, maar op welk moment jij dit precies doet, speelt geen rol. Aanmelden kan via www.kiesjouwschool.be. Als dit niet lukt, kan je hulp vinden op een helpdesk of in onze school. Op deze website kan je ook zien hoeveel plaatsen er op de verschillende scholen voor de verschillende geboortejaren of leerjaren er zijn.

 • Stap 1:  ga naar www.kiesjouwschool.be
 • Stap 2:  kies één of meerdere scholen voor je kind  (hoe meer scholen, hoe meer kans)
 • Stap 3:  geef de scholen in volgorde van je voorkeur door,  je eerste keuze geef je dus eerst door
 • Stap 4:  meld je kind aan

24 april tot en met 15 mei 2023 - inschrijven voor aangemelde kinderen

Is je kind aangemeld, dan krijg je half april bericht in welke school je jouw kind kan inschrijven. Neem tussen 24 april en 15 mei contact met die school en maak een afspraak om je kind in te schrijven. Ben je te laat? Dan kan je jouw kind inschrijven vanaf de vrije inschrijvingen vanaf 23 mei 2022, als er nog plaatsen zijn.

Vanaf 23 mei 2023 - vrije inschrijvingen 

Meldde je jouw kind niet aan of kon je het niet inschrijven in de school waarvoor je het aanmeldde? Dan kan je jouw kind vanaf 23 mei 2023 rechtstreeks op een school inschrijven. Hou er wel rekening mee dat er dan al heel wat kinderen ingeschreven zijn en er misschien geen plaats meer is. Ga daarom zo snel mogelijk naar de school. Wanneer je jouw kind inschrijft, is nu wel belangrijk!

 

Vrije plaatsen in de SCHOT-scholen

Een overzicht van de vrije plaatsen per geboortejaar of per leerjaar publiceren we na de inschrijvingsperiode van broers en zussen en kinderen van personeel. Je vindt ze terug op deze pagina en op www.kiesjouwschool.be.

 

Opendeurdag

Op vrijdag 27 januari 2023 organiseren Delta, Reuzepas, Salto en Zwaneven een opendeurdag. Op 3 verschillende tijdstippen kan je die dag op elke school terecht voor een kennismaking en rondleiding. Je kan op die manier 3 van de 4 scholen bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig!

We zien je graag op vrijdag 27 januari op een van deze momenten:

 • 9.00 u.
 • 10.30 u.
 • 13.30 u.

Graag tot dan!

Kan je die dag niet? Elke school maakte ook een presentatiefilmpje. Die kan je op deze pagina terugvinden.

 

Vragen?

Hulp nodig?

Er is een digitaal infomoment op maandag 17 januari 2023 om 20 uur (inschrijven doe je hier).

Wie moeilijkheden ondervindt bij het digitaal aanmelden kan ondersteuning krijgen op maandag 6 maart 2023 van 16.30 tot 19.30 u. in het Stadskantoor (Campus Blairon 200 in Turnhout).

Andere taal

Een samenvatting van het aanmeldingssysteem vind je in verschillend talen (Arabisch, Engels, Farsi, Frans, Nederlands, Oekraïens, Roemeens, Somali of Turks) hier.

Heb je vragen over schoolkeuze? 

Je kan steeds terecht bij de school waar je gaat inschrijven, het Vrij CLB, CLB GO! en het LOP:

 • Vrij CLB - 014 41 64 39
 • CLB GO! - 014 41 33 30
 • Lokaal Overleg Platform (LOP) - 02 553 05 15